Wie ben ik

Mijn naam is Paul Wagenmans, eigenaar van Does Hondenuitlaatservice. Vanaf 1982 werkte ik jarenlang in het speciaal onderwijs. Vooral dankzij het contact met mijn leerlingen heb ik dit tot het laatste uur met erg veel plezier gedaan.

Nog steeds fascineert mij gedrag van mens en dier. Over en weer kunnen zij van elkaar leren, mits je daar open voor staat. Ik zoek mogelijkheden om een koppeling tussen beide te maken. Zelf herken ik mij in mijn huidige maar ook in de honden die ik gehad heb. Op deze manier probeer ik mijn kennis voortdurend te vergroten en bij te schaven.

In de tussentijd begon ik Does Hondenuitlaatservice, allereerst met de aanschaf van een werkhond. Mijn twee dochters en ik bedachten onafhankelijk van elkaar de naam Does voor zowel de hond als het bedrijf. Dat kon geen toeval zijn. Wanneer eigenaren er prijs op stellen, vertel ik hen wat mij opvalt in het hondengedrag. Keer op keer is er sprake van herkenning. Ze leren hun hond steeds beter te begrijpen, zodat deze beter tot zijn/haar recht komt. Dit is één van de dingen die mijn werk zo boeiend maakt en ik dit al zovele jaren kan doen. Mooi hé!?!

Mijn honden
Does_Does_hondenuitlaatservice

Does

Schapendoes

Does:
Does is een Hollandse Schapendoes, een reu. Hij is geboren op 13 juni 2002. Does kreeg ik als pup met als doel hem als roedelleider te gaan gebruiken. Deze taak was hem op het lijf geschreven. Inmiddels is hij aardig op leeftijd, doof en af en toe een beetje de weg kwijt. Een betere werknemer had ik mij niet kunnen wensen. Nu een welverdiend pensioen dus. Does bedankt.

 

Biko_Does_hondenuitlaatservice

Biko

Schafpudel
Biko:
Biko, ook een reu, is een Schafpudel, Hij is op 22 april 2007 geboren. Biko is een hele open hond met een vrolijke noot. Een hond die van een lolletje houdt. Op het moment dat Does zich als roedelleider wat terug ging trekken, liet Biko zijn leiderschapskwaliteiten meer en meer zien. In korte tijd leerde hij veel van Does. Momenteel doet hij het fantastisch en op zijn eigen manier. Mooi! Hij heeft alle respect van de honden uit het roedel. (Schafpudel.nl)